همان طور که از نامش پیداست جوش های هورمونی مربوط به مشکلات هورمونی می باشد. اغلب  این نوع جوش  در سنین نوجوانی و بلوغ رخ می دهد اما ممکن است برخی بزرگسالان نیز درگیر آن باشند. جوش های هورمونی در زنان شایع تر است.

جوش های هورمونی

 

خصوصیات جوش های هورمونی

این نوع جوش به اشکال مختلفی ظاهر می شوند، سرسیاه، سرسفید و کیستی (در عمق پوست وجود دارند و با لمس احساس می شوند). مشکلات هورمونی با بیشتر شدن بعضی موارد شدید تر می شوند. مواردی از قبیل:

تولید باکتری پروپیونی باکتریوم

 

سلول های پوستی داخل فولیکول مو

 

تولید و تجمع سبوم (چربی ) در داخل منافذ

جوش های هورمونی در چه نواحی ایجاد می شود ؟

اغلب در نواحی مانند پیشانی ، بینی و چانه ایجاد می شود که به ناحیه T معروف است. البته این نوع جوش می تواند نواحی دیگر را نیز درگیر کند به خصوص در بزرگسالان در گونه ها، اطراف دهان و فک نیز ایجاد می شود.

دلایل  ایجاد جوش های هورمونی

قاعدگی

 

یائسگی

 

بیشتر شدن سطح آندروژن

 

سندرم تخمدان پلی کیستیک

 

جوش های هورمونی دوران یائسگی

هنگامی که خانمی یائسه می شود، شاهد یک افت در هورمون های تولید مثل هستیم که به دلیل پایان عادت ماهانه اتفاق می افتد. افزایش هورمون آندروژن (تستوسترون) یا کم شدند سطح استروژن موجب زدن جوش در افراد یائسه می شود. بعضی از خانم ها درمان هورومون HRT را انجام می دهند تا علائم یائسگی را کاهش دهند اما در هر صورت امکان زدن جوش در آن ها وجود دارد زیرا بعضی از درمان ها از هورمون پروژستین برای جبران از بین رفتن پروژسترون و استروژن استفاده می شود که با وارد شدن در بدن و واکنش سیستم بدن در پوست فرد شکسته شود. در چنین مواردی معمولاً پزشک با تجویز داروهای لازم جوش های یائسگی را درمان می کند.

تقاوت بین جوش های کبدی با هورمونی

جوش هایی که بر اثر مشکلات کبدی ایجاد می شوند به دلیل دفع نشدن سموم، آلاینده ها، دارو ها و … می باشد و اینکه برخی جوش های کبدی بر اثر چربی  مضر می باشد. جوش های هورمونی بیشتر در قسمت تحتانی صورت ایجاد می شود یعنی در چانه، فک و بینی، البته هر دو نوع جوش در هر جایی از صورت ممکن است ایجاد شود. در مورد جوش های کبدی ممکن است پوست ناحیه درگیر خشک باشد نه چرب.

درمان جوش های هورمونی

درمان های دارویی

این درمان برای جوش های مقاوم به درمان و نوع شدید تجویز می شود:

 

آنتی بیوتیک ها مانند : داکسی سایکلین – ماینوسایکلین – لایمسیکلین

 

 

اسپیرونولاکتون – سیپروترون استات –  دروسپیرنون – فلوتامید

 

درمان های موضعی

 

آنتی بیوتیک ها

 

اسید آزلائیک

 

داپسون

 

رتینوئیدها

 

بنزوئیل پراکسید

 

ممکن است پزشک معالج این درمان ها را به صورت ترکیبی انجام دهد.

 

روش های کلینیکی و پزشکی برای درمان

 

لایه برداری شیمیایی

 

لیزر

 

فتوتراپی

 

میکرودرم ابریژن

 

راهکارهای خانگی درمان جوش های هورمونی

تمیز کردن پوست : هرگز اجازه ندهید مواد آرایشی یا ضد آفتاب روی پوست باقی بماند  زیرا مواد منافذ را مسدود می کند و موجب تشدید جوش می شود، حتماً با پاک کننده و شوینده مناسب آن را کاملاً تمیز کنید.

 

از پماد یا کرم های موضعی استفاده کنید: بعد از اینکه پوست کاملاً تمیز و عاری از آلودگی شد از یک کرم یا پماد ضد التهاب و ضد باکتری مانند : بنزوئیل پروکساید استفاده کنید.

 

مرطوب کننده : کرم های درمانی ممکن است پوست را خشک کنند حتماً از یک مرطوب کننده فاقد چربی و مناسب پوست خود استفاده کنید.

لایه برداری: بهتر است در ماه چند بار از اسکراب برای لایه برداری سلول های مرده پوست استفاده کنید. (قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید).

 

رژیم غذایی سالم:  بهتر است از لبنیات کمتر استفاده کنید زیرا لبنیات به خصوص خامه هورمون های جوش زا را بیشتر می کند، شیربادام می تواند جایگزین مفیدی برای شما باشد. مصرف غذاهایی با شاخص بالای گلیسمی مانند : برنج، پاستا و نان سفید بهتر است کمتر مصرف شود.

 

تحرک : ورزش موجب خون رسانی و گردش خون بهتر می شود در نتیجه التهاب پوست کاهش می یابد.

 

استرس: استرس یکی از عوامل تشدید کننده جوش های هورمونی می باشد. می توانید با مدیتیشن و یوگا از استرس خود بکاهید.

 

داروهای گیاهی : مکمل روغن ماهی سرشار از امگا 3 و اسیدهای چرب می باشد که التهاب پوست را کم می کند و هیدراتاسیون را افزایش می دهد که باعث پاک سازی منافذ پوست می شود. می توانید  از روغن درخت چای نیز به صورت موضعی استفاده کنید، این روغن خاصیت خشک کنندگی  و کاهش التهاب را دارد.

 

به قول دکتر سعید نورایی :طبق آمار حدوداً نیمی از جمعیت زنان رده سنی 20 و 25% از زنان 40 تا 49 ساله با مشکلات جوش درگیر هستند. برای حل این مشکل ابتدا باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا با انجام آزمایشات لازم علت اصلی ایجاد آن مشخص شود، سپس زیر نظر پزشک متخصص می توانید درمان های لازم را انجام دهید.

 

کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن  بهترین دستگاه های روز دنیا و استفاده از بهترین متریال مصرفی زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.