گاهی اوقات متوجه تغییراتی در پوست می شوید که بسیار شبیه علائم آلرژی پوستی می باشد. ماستوسیتوز نوعی بیماری است که در آن تعداد قابل توجهی ماست سل ها در اعضای مختلف بدن مشاهده می شود. این بیماری در کودکان به صورت مشکلات پوستی بروز می کند و در بزرگسالان اغلب سیستمیک می باشد. ماست سل ها در گرانول های خویش هیستامین ذخیره می کنند. هیستامین ها با مصرف برخی مواد و یا خاراندن پوست آزاد می شوند. تا کنون دلیل مشخصی برای ایجاد این مشکل ثابت نشده است اما در برخی مواد وراثت نقش دارد. این بیماری در پوست شایع است و دارای انواع مختلف می باشد.

ماست سل ها چیستند؟

نوعی از گلبول سفید خون می باشد که در تمام نقط بدن موجود است، پوست، ریه و دستگاه گوارش، در واقع جزئی از سیستم ایمنی بدن هستند.هنگامی که ماست سل ها ویروس یا میکروبی را شناسایی می کنند ماده شیمیایی به نام هیستامین را از خود ترشح می کنند که موجب واکنش آلرژیک می شود و این گونه از بدن محافظت می کنند. همچنین در سایر عملکردهای بدن مانند رشد استخوان، بهبود زخم و تشکیل عروق خونی جدید موثر می باشند.

ماستوسیتوز

انواع ماستوسیتوز

ماستوسیتوز پوستی

همان طور که گفته شد این نوع بیشتر در کودکان  اتفاق می افتد و تنها پوست را درگیر می کند. به این صورت که ماست سل ها در پوست تجمع کرده و موجب ایجاد ضایعات قرمز و قهوه ای همراه با خارش می شود. این بیماری به تنهایی خطر جانی ندارد اما کسانی که به آن مبتلا می شوند دارای علائم قابل توجهی هستند و می توانند در معرض خطر واکنش های شدید آلرژیک که گاهی کشنده است قرار بگیرند.

ماستوسیتوز سیستمیک

اغلب در بزرگسالان و افراد بالغ رخ می دهد و علاوه بر پوست می تواند قسمت های دیگر را نیز درگیر کند. ممکن است در روده ها و مغز و استخوان جمع شود و حتی در مواردی خطر جانی  دارد. این نوع شامل دو نوع نادر دارد که شامل: لوسمی ماست سل و سارکوم ماست سل است. سرطان خون ماست سل از نوع بسیار تهاجمی است که تعداد بسیار بالایی ماست سل در مغز استخوان وخون می باشد و سارکوم ماست سل زمانی رخ می دهد که تومور تشکیل شده از ماست سل ها در نقطه ای از بدن شکل گرفته باشد.

چه عواملی موجب ایجاد ماستوسیتوز می شود؟

در نوع سیستمیک در اکثر مواقع به دلیل ژنی به نام KIT ایجاد می شود. تغییرات بعد از لقاح اتفاق می افتد. لازم به ذکر است که این مشکل در بیشتر مواقع ارثی نمی باشد.

برخی از فعالیت ها و عوامل ممکن است موجب ایجاد حمله شود اما ممکن است در برخی افراد ایجاد شود و در برخی دیگر خیر. محرک های بالقوه زیادی وجود دارد  که باید با مشورت با پزشک خود از آن ها اجتناب کنید. محرک های رایج عبارتند از: ورزش و فعالیت های بدنی سنگین، نیش حشرات به ویژه نیش زنبور و مورچه، اصطکاک و مالیدن پوست، برخی از مواد غذایی، الکل، داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی، داروهای بیهوشی، داروهای شل کننده عضلانی، استرس و تغییرات ناگهانی دما

تشخیص بیماری ماستوسیتوز

در نوع سیستمیک تشخیص با انجام آزمایشات بافت شناختی نسوج کلیدی مانند مغز استخوان، لوله ی گوارشی و مغز و استخوان و همچنین با آنالیز کردن شاخص های شیمیایی ماست سل ها انجام می شود. دادن تشخیص درست از طریق آزمایش و نمونه برداری ها میسر می شود  و در مواردی که فرد علائم اسهال دارد بهتر است آزمایش خون و ادرار نیز انجام شود.

علائم بیماری ماستوسیتوز

خارش شدید که در اثر خراشیدگی ایجاد می شود و معمولاً محدود به ضایعه است.

گرگرفتگی گسترده

سردرد

تا کی کاردی و درد شکمی

برونکواسپاسم

درمان ماستوسیتوز

مصرف آنتی هیستامین ها

اشعه ماوراء بنفش

دور ماندن و اجتناب از عوامل تشدید کننده

استفاده از داروهای مهار کننده

ماستوسیتوز اگر قبل از دو سالگی ایجاد شود معمولاً به تدریج بهبود پیدا می کند اما اگر بعد از آن ایجاد شود معمولاً پابرجاست.  می تواند در هر سنی رخ دهد اما بیشتر در بزرگسالی شایع است. بهتر است برای تسریع در درمان بعد از مشاهده علائم به پزشک مراجعه شود.

کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید. برای مشاهده مقالات تقویت مو و درمان ریزش مو به سایت هیر آوان مراجعه فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.