لک های بی ضرر و شایع روی پوست به نام آنژیوم گیلاس یا خال گیلاسی که معمولاً به رنگ قرمز روشن با برجستگی گنبدی می باشد. تقریباً قطر آن 5 میلی متر است و اغلب روی اندام فوقانی ایجاد می شود و کم پیش می آید روی صورت، پا و دست ایجاد شود.

خال گیلاسی چیست و به چه دلایلی به وجود می آید؟

خال های آنژیوم گیلاس در نتیجه رشد متداول پوستی ایجاد می شود و در اکثر مناطق بدن ممکن است بروز کند و اغلب در افراد بالای 30 سال دیده می شود. رگ های خونی کوچک داخل آن ظاهری قرمز رنگ به آن می دهد. هنوز علت دقیق ایجاد آن مشخص نیست اما عوامل زیر ممکن است در به وجود آمدن آن نقش داشته باشند:

ژنتیک، بارداری، مشکلات هورمونی (افزایش پرولاکتین)، افزایش سن، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش، ویروس هرپس انسانی، مصرف برخی از داروها (داروهای هورمنی – سیکلوسپورین)

علائم خال

معمولاً بدون علائم است و و هیچ گونه علائمی مانند سوزش، خارش و درد ایجاد نمی کند، اما اگر آن را دستکاری کنید احتمال دارد منجر به خونریزی شود. اما از نظر ظاهری دارای علائم زیر می باشد:

به علت گشاد شدن مویرگ ها به رنگ قرمز می باشد.

می تواند در مواردی به رنگ های دیگر مانند بنفش یا آبی باشد.

معمولاً با فشار دادن تغییر رنگ نمی دهد و سفید نمی شود.

به شکل گرد و گنبدی است با سر صاف.

اندازه ها می تواند متفاوت باشد اما معمولاً قطر آن بیش از چند میلی متر نیست.

بیشتر در شکم، سینه و پشت ایجاد می شود (البته در هر منطقه های ممکن است ایجاد شود).

آیا باید نگران خال گیلاسی بود؟

در اکثر مواقع این نوع خال ها بی خطر است و جای نگرانی نیست اما اگر به یک باره چندین خال را همزمان مشاهده کردید بهتر است به پزشک مراجعه شود زیرا در موارد نادر مانند آنژیوم عنکبوتی ممکن است نشانه از درگیری کبد و بیماری باشد. همچنین اگر خال ها به خودی خود دچار خونریزی شد یا تغییر شکل داد باید با به پزشک مراجعه شود.

رشد پوستی مشابه خال گیلاسی

آنژیوم گیلاس را می توان به راحتی با آنژیوم های عنکبوتی که دارای یک خال قرمز در مرکز می باشند اشتباه گرفت. اما تفاوت این دو در چیست؟ در آنژیوم عنکبوتی رشته های متمایز و مایل و قرمز رنگ از مرکز برجسته به اطراف پخش می شوند و نمایی مانند تار عنکبوت ایجاد می کنند و همچنین بر خلاف آنژیوم گیلاس با فشار دادن کمرنگ تر می شوند.

درمان خال گیلاسی

روش های مختلفی برای درمان خال گیلاسی وجود دارد که عبارتند از:

الکتروکوتر: با استفاده از یک سوزن الکتریکی ظریف و امواج رادیویی خال را از بین می برند.

تراشیدن خال: اگر اندازه ی خال بزرگ باشد ابتدا روی آن را پزشک می تراشد سپس با کواگولیشن یا همان بستن عروق به وسیله ی الکتروکوتر انجام می شود.

لیزر CO2 : در این روش علاوه بر برداشت خال به طور همزمان عروق نیز بسته خواهد شد.

کرایوسراژی: در این روش پزشک نیتروژن مایع را روی خال قرار می دهد و آن را از بین می برد. این روش ممکن است نیاز چندین مرتبه تکرار داشته باشد.

پیشگیری از بروز خال گیلاسی

عدم استفاده از برخی درمان ها و مواد شیمیایی مثل: استفاده از برومید و نیتروژن مایع خردل روی پوست. برومیدها در بسیاری از وسایلی که روزمره از آن استفاده می کنید وجود دارد مانند: پلاستیک، مواد پخت، داروهای تجویز شده و ….

قرار نگرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی و استفاده از ضد آفتاب مناسب و تمدید آن هر 3 ساعت.

خال گیلاسی معمولاً با افزایش سن بسیار شایع است و تقریباً نیمی از افراد مسن را درگیر می کند و به ندرت در کودکان و نوجوانان ایجاد می شود و همان گونه که گفته شد نیازی به نگرانی نیست زیرا معمولاً بی خطر هستند، اما در صورت مشاهده علائم غیر عادی باید حتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه شود.

کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.