جوش صورت از قدیمی ترین و همچنین شایع ترین مشکلات پوستی می باشد و ممکن است به اشکال مختلف از جوش های کوچک زیر پوستی گرفته تا جوش های برجسته و چرکی ایجاد شود. بیشترین نواحی درگیر معمولاً صورت است و گاهی نیز در بدن به خصوص در بالاتنه ایجاد می شود. شدت جوش ممکن است از خفیف تا شدید باشد و حتی گاهی بعد از بهبودی نیز جای اسکار فرورفته یا لک از آن باقی می ماند. بهتر است در همان ابتدا تحت درمان قرار گیرد تا از ایجاد جای اسکار و لک جلوگیری شود.

دلایل ایجاد جوش صورت

تغییرات هورمونی در سنین مختلف مانند نوجوانی، بارداری، دوران قاعدگی و یائسگی

سندرم تخمدان پلی کیستیک

ژنتیک و وراثت

رطوبت و تعریق بالا

استفاده از مواد بهداشتی و آرایشی نامناسب و بسته شدن منافذ پوست

ابتلا به برخی بیماری ها و استفاده از برخی داروها

جوش صورت

انواع جوش

سرسیاه ( سرباز)، سرسفید (سربسته) پاپول ها (برجستگی های کوچک قرمز)، پوسچول ها (جوش های التهابی که نوک چرکی دارند)، ندول ها ( برجستگی و توده ی دردناک و سفت زیر پوست)، کیستیک (توده های بزرگ چرکی زیر پوست).

داروهای موضعی برای درمان جوش صورت

رتینوئید

این دارو حاوی ترتینوئین یا رتینوئید است که بیشتر برای افرادی که جوش های خفیف دارند مناسب است و به شکل ژل، پماد و لوسیون در دسترس می باشد. آداپالن، ترتینوئین و تازاروتن از دسته ی این دارو می باشند. دارو معمولاً سه بار در هفته باید استفاده شود و بهترین زمان عصرها می باشد. این دارو نباید به صورت هم زمان با بنزوئیل پروکساید استفاده شود. ممکن است بعد از مصرف پوست دچار قرمزی و خشکی شود، همچنین احتمال دارد به نور خورشید حساس شود، بنابراین حتماً از ضد آفتاب استفاده کنید.

سالیسیلیک اسید و آزلائیک اسید

خاصیت آنتی باکتریال دارد. نوع 20% آن دو بار در روز استفاده می شود تا روی آکنه تاثیر گذار باشد. پوست را یکدست می کند و امکان دارد عوارضی چون قرمزی و خشکی پوست را به همراه داشته باشد.

داپسون

برای جوش های التهابی بسیار موثر است دستور مصرف آن دو مرتبه در روز است و ممکن است باعث قرمزی و خشکی پوست گردد.

روتین پوستی و درمان جوش

یکی از راهکارهای موثر برای کنترل جوش صورت داشتن یک روتین مناسب و منظم می باشد. مراحل روتین عبارتند از:

میسلار واتر: پاک کننده ای است که آلودگی ها را از روی پوست تمیز می کند و چربی پوست را تنظیم می کند.

شوینده مناسب: استفاده از شوینده مناسب پوست های چرب دو بار در روز می تواند منافذ پوست را تمیز کند.

داروهای موضعی ضد جوش: از داروها و پماده های ضد آکنه استفاده کنید.

ماسک: یکی از دلایل ایجاد جوش بسته شدن منافذ با سلول های مرده پوست می باشد، استفاده از ماسک های لایه بردار دو بار در هفته می تواند موثر باشد.

ضد آفتاب: همان گونه که نور خورشید فواید فراوان دارد می تواند بسیار مخرب نیز باشد و به پوست آسیب بزند، یکی از مشکلاتی که قرار گرفتن های بدون محافظت و طولانی زیر نور خورشید ایجاد می کند تشدید جوش صورت است. حتماً از ضد آفتاب های فاقد چربی و استاندارد استفاده کنید.

درمان های خانگی موضعی جوش صورت

یکی از درمان های بسیار قدیمی طب سنتی برای جوش، استفاده از روغن درخت چای می باشد، این روغن به دلیل خاصیت آنتی باکتریال و ضد التهابی خود موجب کاهش و بهبود جوش می شود. بهتر است قبل از استفاده ابتدا روی یک نقطه از پوست تست شود.

جوش صورت برای بسیاری از افراد آزاردهنده است و ممکن است زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد. قبل از هرگونه اقدام به درمان ابتدا باید علت بروز آن مشخص شود، برای همین بهترین گزینه مراجعه به پزشک متخصص پوست است، تا با تشخیص علت آن مناسبت ترین درمان را برای شما انجام دهد. درمان های خودسرانه ممکن است نه تنها موجب بهبودی نشود بلکه جوش های خفیف را به جوش های شدید تبدیل کند و از خود جای اسکار و لک به جای گذارد.

کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.