افراد در سنین مختلف دچار بیماری های گوناگون پوستی می شوند، یکی از این بیماری ها سیرینگوما یه غده سرطانی خوش خیم است که اغلب روی پلک های پائینی و بالای گونه ها در بزرگسالان ایجاد می شود. این مشکل به دلیل رشد بیش از حد سلولی غدد اکریژن یا غدد عرق ایجاد می شود و معمولاً بی خطری است و تهدیدی برای سلامتی فرد ایجاد نمی کند.

علائم بیماری سیرینگوما چیست ؟

به شکل دانه های ریز و برآمده به اندازه 1 تا 3 میلی متر و به رنگ قهوه ای و زرد است و معمولاً به شکل یکنواخت و متقارن در سطح بدن ظاهر می شود.

بیماری سیرینگوما

علائم سیرینگوما در چه نواحی ایجاد می شود؟

پیشانی، پلک پائینی، قسمت های بالای گونه ها، شکم، زیر بغل، سینه و اندام تناسلی ( هم زنانه هم مردانه )، در نوع سیرینگوما بثوری به شکل زخم و همزمان روی شکم و سینه ایجاد می شود. این بیماری همراه با درد و خارش نمی باشد.

چه افرادی در معرض ابتلا به سیرینگوما قرار دارند؟

تمام افراد با هر جنسیت، نژاد و سنی ممکن است دچار این مشکل شوند، اما طبق آمار این مشکل ممکن است گروه های زیر را بیشتر درگیر کند:

افرادی که در سن بلوغ قرار دارد.
زنان

افراد مبتلا به سندرم دان بالای 18 سال می باشند.

افرادی مبتلا به دیابت شدید هستند.

در نوع سیرینگوما بثوری افرادی که پوست تیره دارند بیشتردرگیر می شوند.

درمان سیرینگوما

این بیماری به دلیل اینکه همراه با درد نیست نیاز به دارو ندارد اما از به خاطر جنبه زیبایی، درمان های زیر انجام می شود:

درمان دارویی

استفاده از قطره کلرواستیک اسید که به شکل مستقیم به ضایعه زده می شود بعد از مدت زمان کوتاهی خشک می شود و با گذشت چند روز پوسته پوسته می شود و می ریزد. در مواقعی نیز ممکن است پزشک ایزوترتینوئین خوراکی تجویز کند، همچنین پمادها و کرم هایی وجود دارد که باعث کمرنگ شدن لک های ناشی از بیماری می شود.

بیماری سیرینگوما

لیزر: با کمک لیزر و استفاده از دی اکسید کربن و اربیوم درمان انجام می شود.

سرما درمانی: با کمک گاز نیتروژن مایع غده ها در درمای خیلی پائین منجمد و از بین می روند.

میکرودرم ابریژن: با لایه برداری و تراشیدن پوست به درمان غدد می بپردازند.

سوزاندن زخم: در این روش با استفاده بار الکتریکی به وسیله دستگاهی مانند سوزن غده ها سوزانده می شود.

الکترو دسکاسیشن با کورتاژ: این روش شبیه به روش سوزاندن زخم به روش الکتریکی است با این تفاوت که بعد از انجام پوست های اضافی تراشیده می شود.

برداشتن دستی: یکی دیگر از درمان ها برش دادن دانه ها با ابزار جراحی مثل تیغ جراحی، چاقو وقیچی جراحی است، این روش زیاد پیشنهاد نمی شود به این دلیل که می تواند ایجاد اسکار کند.

مراقبت های بعد از انجام سیرینگوما

معمولاً یک هفته تا بهبودی زخم ها طول می کشد، در این دوره نباید فعالیت های سنگینی داشته باشید تا خطر ابتلا به عفونت کاهش پیدا کند، در این دوران ممکن است درد خفیفی را تجربه کنید که با مصرف مسکن این مشکل نیز حل می شود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟

بعد از مشاهده علائم سیرینگوما نیاز به مراجعه به پزشک نمی باشد، اما اگر از لحاظ ظاهری این موضوع شما را اذیت می کند برای درمان و برداشتن ضایعات باید به پزشک مراجعه کنید. اگر دانه ها در سطح پوست شما پخش شد نیز باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

بیماری سیرینگوما بیماری شایعی نیست و سلامتی شما را به خطر نمی اندازد و همان گونه که توضیح داده شد اگر از لحاظ زیبایی برای شما آزار دهنده نیست حتی نیاز به مراجعه به پزشک و درمان نیز ندارید. راه های تشخیص آن نیز بسیار ساده است و با یک معاینه ساده قابل تشخیص می باشد مگر در مواردی نادر با صلاح دید پزشک از ضایعه نمونه برداری شده و برای بررسی های بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می شود (در تشخیص های افتراقی ) .

کلینیک زیبایی آوان با دراختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.