پوست عضو بسیار پیچیده ای است و از ظاهر آن  می توان به سلامت بدن پی  برد، پوست محافظ بافت، ساختمان رگ ها و سایر ارگان های بدن است و افرادی که در سنین بالا نیز پوست خوب و با کیفیتی دارند دارای ژنتیک خوبی می باشند. گاهی این عضو مهم دچار مشکلاتی در اثر عوامل مختلفی مانند: افزایش سن، نور آفتاب، بیماری های گوناگون، رژیم های غذایی غلط، آلودگی هوا، استعمال دخانیات و .. می شود. یکی از مشکلاتی که ممکن است ایجاد شود ضایعات پوستی تیره رنگ روی پوست است که هایپرپیگمنتیشن نام دارد.

هایپرپیگمنتیشن چیست؟

گاهی قسمت هایی از پوست دچار تیرگی می شود و زمانی این مشکل به وجود می آید که  پوست ملانین بیشتری تولید می کند. ملانین همان رنگدانه هایی هستند که به پوست رنگ می دهد. این بیماری بسیار شایع است و در افراد مختلف با هر نوع پوستی ممکن است ایجاد شود.

هایپرپیگمنتیشن

انواع هایپرپیگمنتیشن

ملاسما: معمولاً در اثر تغییرات هورمونی ایجاد می شود و در دوران بارداری بسیار شایع است، گاهی نیز استفاده از قرص های بارداری سبب ایجاد آن می شود. در افرادی که دارای پوست تیره تر هستند بیشتر بروز می کند و اغلب در صورت و شکم ایجاد می شود، البته در هر نقطه از بدن ممکن است رخ دهد.

لک های ناشی از نور آفتاب: افرادی که طولانی مدت و بدون محافظت زیر نور خورشید قرار می گیرند دچار این مشکل می شوند و بیشتر در دست ها و صورت ایجاد می شود.

بعد از التهاب: هنگامی که التهابی در پوست ایجاد می شود بعد از بهبود پوست  فرد دچار لک می شود، یکی از دلایل ایجاد این نوع  لک ها آکنه است.

لک های پیری: این نوع لک ها با افزایش سن ایجاد می شود و بیشتر در روی گونه ها، بینی و پشت دست ظاهر می شود.

علت ایجاد هایپرپیگمنتیشن

افزایش سن، اشعه UV نور خورشید، هورمون ها، برخی داروها، التهابات و برخی بیماری ها

پیشگیری از ایجاد هایپرپیگمنتیشن

پیشگیری از ایجاد این عارضه همیشه امکان پذیر نیست اما می توان با رعایت برخی نکات احتمال بروز آن را کاهش داد واین نکات عبارتند از:

استفاده از ضد آفتاب مناسب و تمدید آن هر 4 ساعت یک بار، به ویژه در نیمه ی اول سال

عدم استفاده از برخی داروها که احتمال ایجاد این عارضه را افزایش می دهد.

استفاده از کلاه، عینک، دستکش و لباس مناسب در برابر نور خورشید.

قرار نگرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی مخصوصاً در ساعات اوج

تشخیص هایپرپیگمنتیشن

پزشک با معاینه و بررسی سابقه پزشکی فرد می تواند به راحتی تشخیص دهد اما در مواردی که به بیماری های دیگر نیز مشکوک باشد نمونه برداری از پوست انجام می شود. 

درمان هایپرپیگمنتیشن

درمان این مشکل با توجه به نوع آن متفاوت است و داروها  تنها با تجویز پزشک باید استفاده شود. اما معمولاً درمان ها شامل :

رتینوئیدها: از ویتامین A استخراج شده و با مهار آنزیم تیروسیناز و بالا بردن میزان بازیابی اپیدرمال پوست باعث درمان می شود.

هیدروکینون: مهار کننده آنزیم تیروسیناز است و باید با نسخه و نظر پزشک مصرف شود و معمولاً همراه با داروهای دیگر تجویز می شود.

گلیکولیک اسید: از شکر استخراج شده و به عنوان یک لایه بردار شیمیایی لایه بیرونی رنگدانه را از بین می برد. اما احتمال برگشت در این نوع درمان بالا است.

استروئیدهای موضعی: خاصیت ضد التهابی دارد و برای نوع التهابی تجویز می شود. باید کاملاً با احتیاط و زیر نظر پزشک متخصص استفاده شود.

درمان با لیزر: در برخی موارد برای درمان هایپر پیگمنتیشن از لیزر تراپی استفاده می گردد اما معمولاً بعد از درمان های موضعی توصیه می شود.

درمان های خانگی هایپرپیگمنتیشن

سرکه سیب، چای سبز، ماست یا شیر، ویتامین C

این مشکل بسیار شایع است و افرادی زیادی را درگیر می کند. بهتر است بعد از مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی و استفاده از داروهای بدون نسخه پرهیز کنید، زیرا ممکن است دچار عوارض جبران ناپذیری شوید.

کلینیک زیبایی آوان با دراختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان مجرب و متخصص مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. برای مشاهده مقالات تقویت مو و درمان ریزش مو به سایت هیرآوان مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.