گاهی اوقات در اثر تزریق نامناسب فیلر و یا انجام اشتباه تزریق می تواند عارضه ای به نام نکروز ایجاد می شود، یعنی  به دلیل عدم رسیدن اکسیژن به ناحیه بافت سیاه می شود و از بین می رود. البته این عارضه به دلایل دیگری نیز ایجاد می شود.

نکروز چیست؟

 

 

نکروز چیست؟

در اصطلاح پزشکی به مرگ بافت هایی در بدن گفته می شود و هنگامی اتفاق می افتد که بافت به دلیل عفونت، آسیب بافت یا در معرض قرار گرفتن مواد شیمیایی رخ می دهد. ممکن است در نواحی مختلف مانند پوست، اندام ها و حتی استخوان ها رخ دهد.

انواع نکروز

چربی: در قسمت هایی که بافت چربی بیشتری دارد اتفاق می افتد مانند پانکراس و سینه و می تواند به دلیل  پرتودرمانی یا جراحی که موجب آسیب به بافت می شود ایجاد می شود.

آواسکولار: با نام های گوناگونی شناخته می شود، استخوان، آسپتیک، استئونکروز و آواسکولار، هنگامی این مشکل پیش می آید که جریان خون به بافت استخوانی قطع شود و نبودن جریان خون در استخون موجب از کار افتادن و مرگ بافت می گردد. هیپ از رایج ترین نوع آواسکولار می باشد.

میعانی : این نوع اغلب در ریه و مغز یا بافت های اطراف محل عفونت ایجاد می گردد. در این نوع سلول های مرده بعد از چند ساعت مرگ  تا حدی حل می شود و تبدیل می شود به مایع چسبنده و غلیظ  و گاهی نیز به دلیل عفونت، سلول ها زرد رنگ می شوند. این نوع به دلایلی مانند : عفونت قارچی، ویروسی، باکتریایی و انگلی رخ می دهد.

کازئوس: اغلب به دلیل عفونت باکتریایی و قارچی ایجاد می شود. شایع ترین دلیل آن بیماری سل است و سلول ها سفید و نرم شبیه به پنیر می شوند.

فیبرینوئید: داخل رگ های خونی اتفاق می افتد  و هنگامی ایجاد می شود که نوعی عفونت خود ایمنی به رگ های خونی آسیب وارد کند و در آنجا سلول های مرده به رنگ صورتی در می آید و بدون ساختار به نظر می رسد. علت این اتفاق نشست فیبرین (پروتئین های پلاسما) از دیواره های خونی می باشد.

استئونکروز فک: نوعی اختلال دهانی است که زمان مرگ سلول های استخوان فک رخ می دهد. از علائم آن درد شدید فک و خروج عفونت از دهان فک است.

گانگرن: این نوع به سیاه مردگی هم شناخته می شود و در آن پوست سیاه خواهد شد به دلیل نبودن جریان خون در پاها می تواند رخ دهد.

 

لوله ای حاد: در واقع این نوع در اثر اختلال کلیوی است و در آن سلول های لوله ای کلیه آسیب می بینند.

نکروز پوست: هنگامی رخ می دهد که جریان خون به بافت های بدن قطع شود و می تواند به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد شود.

 

علائم نکروز

ادرار خونی و تیره رنگ

تکرر ادرار

درد کمر و پهلو

تپش قلب

تب و لرز

درد و سوزش

تاول های پوستی

ترشح مایعات بدبو از زخم

سیاه شدن پوست

صدا دادن مفاصل

علت ایجاد نکروز

آسیب: سوختگی الکترونیکی، آسیب شدید مغزی، شکستگی استخوان، سوختگی شیمیایی، تزریق غلط فیلرها، و قرار گرفتن در معرض تشعشعات

انفارکتوس: هنگامی ایجاد می شود که خون کافثی  به بافت آسیب دیده نرسد .

عفونت: شامل طیف گسترده ای می شود از عفونت های باکتریایی، قارچی، انگلی و ویروسی که  می تواند به دلایل گوناگون ایجاد شود.

پیشگیری از نکروز در اثر تزریق فیلر

مراجعه به مراکز معتبر

استفاده از فیلرهای استاندارد و دارای تاییدیه

عدم استفاده از ژل های دائمی

استفاده از فیلرها با توجه به عمق ناحیه

همان طور که گفته شد اگر تزریق فیلر توسط پزشک متخصص انجام شود و از فیلرهای دارای تاییده استفاده شود فرد دچار مشکلات این چنینی نخواهد شد. نکروز در اثر تزریق فیلر معمولاً هنگامی ایجاد می شود که تزریق داخل عروق یا فشار بیش از اندازه فیلر به شریان ها و عروق ناحیه مورد نظر، موجب مسدود شدن جریان خون می شود. نکته ای که باید حتماً افراد به آن توجه کنند این است: در صورت تغییر رنگ در موضع مانند سفید شدن یا ترکیبی از سفیدی و قرمزی پوست حتماً به پزشک مراجعه کنند.

کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن دستگاه روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.