پوست یکی از ارکان مهم در زیبایی افراد به شمار می آید، همچنین در برابر بیماری ها و باکتری ها از بدن محافظت می کند، پوست در برابر عوامل مختلف مانند: آلاینده ها، نور آفتاب، آلودگی محیط، آکنه، آلرژی ، استرس، بیماری و … تحت تاثیر قرار می گیرد و ممکن است دچار آسیب و مشکلاتی شود. آکنه یا جوش یکی از مشکلات شایع و آزاردهنده است که ممکن است در دوره های مختلف زندگی ایجاد شود، اما در دوران بلوغ با تغییرات هورمونی احتمال بروز آن بیشتر است. هنگامی که  فرد دچار آکنه های شدید می شود باید به پزشک متخصص مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیریند. یکی از داروهایی که برای درمان آکنه تجویز می شود قرص داکسی سایکلین می باشد.

داکسی سایکلین

داکسی سایکلین

از دسته آنتی بیوتیک های تتراسایکلین می باشد با وزن مولکولی 512.9 که حلالیت بالا در چربی را دارا می باشد اما تمایل کمی در باند شدن به کلسیم سرمی دارد، این داروی با نظر FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) در گروه D قرار گرفته است.

کدام نوع از جوش ها با داکسی سایکلین درمان می شوند؟

در درمان آکنه های التهابی یا آکنه های متوسط تا شدید که به درمان های موضعی و دیگر درمان ها پاسخ نداده است این دارو تجویز می شود، هنگامی که باکتری ها در منافذ گیر می کنند و موجب انسداد در منافذ می شوند فرد دچار آکنه های قرمز و ملتهب می شود که به آن آکنه های التهابی می گویند.

دلایل ایجاد آکنه

عوامل متعددی وجود دارد که موجب آکنه می شود دلایلی مانند:

استرس، اختلالات هورمونی (بلوغ، یائسگی، بارداری، سندرم تخمدان پلی کیستیک)، ترشح بیش از حد سبوم پوست، بیماری، مشکلات کبدی، آلودگی محیطی، رژیم های غذایی غلط، مصرف برخی از داروها، استفاده از مواد بهداشتی و آرایشی غیر استاندارد.

نحوه ی مصرف داکسی سایکلین

این دارو به شکل قرص، کپسول و گاهی به شکل مایع در دسترس می باشد،  و معمولاً 1 الی 2 بار در روز مصرف می شود، باید با آب فراوان مصرف شود و حتماً برچسب روی دارو مطالعه شود، اگر یک دوز را فراموش کردید دوز بعدی را افزایش ندهید.

مدت زمان مصرف داروی داکسی سایکلین

معمولاً هنگام استفاده آنتی بیوتیک ها تاثیر آن روی عفونت ها در عرض چند روز مشخص شده و مشکل برطرف می شود. اما در مورد آکنه تاثیر دارو حداقل 2 هفته طول می کشد و حتی ممکن است سه ماه زمان نیاز داشته باشد تا تاثیر کامل آن مشاهده گردد.

موارد منع مصرف داکسی سایکلین

اگر به داروی تتراسایکلین حساسیت دارید به احتمال زیاد به این دارو نیز آلرژی دارید و نباید استفاده کنید.

خانم های باردار و مادرانی که در دوران شیردهی هستند نباید استفاده کنند.

افرادی که داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند.

این دارو با پنی سیلین تداخل دارد.

با آنتی اسیدها مصرف نشود.

با مکمل های منیزیم و آهن  همزمان استفاده نشود.

با داروهای ضد بارداری نباید مصرف شود.

با داروهای ضد صرع مصرف نشود. 

داکسی سایکلین در چه مواردی تجویز می شود؟

درمان عفونت های پوستی، سیاه زخم، درمان تب، عفونت های چشمی، مالاریا، عفونت های چشمی، عفونت های دستگاه تناسلی و …

عوارض جانبی مصرف داکسی سایکلین

عوارضی که احتمال دارد در برخی افراد ایجاد شود عبارتند از:

اسهال و استفراغ، حالت تهوع، رفلکس معده، بی اشتهایی، خارش رکتوم (واژن)، تورم زبان، آلرژی به نور خورشید، تغییر رنگ پوست، گلودرد، خشکی دهان، کمردرد، استرس و اضطراب، جای زخم، تغییر رنگ ناخن، دهان یا چشم

و اما عوارض جدی تر عبارتند از:

واکنش آلرژیک، فشار خون داخل جمجه، تغییرات در بینایی، کهیر و کبودی

جوش های هورمونی و داکسی سایکلین

برای درمان جوش های هورمونی با تشخیص پزشک و در مواردی که  آکنه های متوسط تا شدید ایجاد می شود آنتی بیوتیک تجویز می شود.

برای درمان آکنه و جوش اولین کاری که باید انجام دهید این است که به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت اصلی آن مشخص شود سپس درمان های دارویی شروع می شود و معمولاً آنتی بیوتیک هایی مانند تتراسایکلین و داکسی سایکلین تجویز می شود. هرگز داروی خود را به دیگران توصیه نکنید و مشاوره دارویی ندهید.

کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان مجرب و متخصص مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد، لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.