رشد بیش از اندازه سلول های رنگ دانه یا ملانوسیت ها در خارجی ترین لایه پوست (اپیدرم) و فولیکول مو موجب به وجود آمدن خال مادرزادی می شود. خال بکر یا مادرزادی لکه ای پوستی است به رنگ قهوه ای و غیر سرطانی که در مردان بیشتر از زنان ایجاد می شود علت بروز آن یک عامل ژنتیکی است که هنوز شناخته نشده است. این نوع خال اغلب در هنگام بلوغ ایجاد می شود اما گاهی ممکن است از موقع تولد همراه فرد باشد. دکتر ساموئل بکر سال 1949 روی 2 مرد با عارضه موهای زیاد بالا تنه و لکه های قهوه ای به عنوان یک نمونه خاص معرفی کرد و به همین دلیل نام آن را بکر گذاشته اند. خال معمولاً تنها پوست را درگیر می کند اما در مواردی نیز بافت زیر پوست و عضلات ممکن است درگیر شود. معمولاً تنها یک خال ایجاد می شود اما در مواردی ممکن است تعداد بیشتری از خال ایجاد شود.

خال مادرزادی

چه عواملی موجب ایجاد خال مادرزادی می شود؟

علت مشخصی برای این عارضه وجود ندارد اما گمان می رود نقص ژنتیکی ممکن است موجب به وجود آمدن آن باشد ژن مهم مرتبط آن اکتین بتا نام دارد. ممکن است بعضی افراد با این خال متولد شوند اما معمولاً در ابتدای نوجوانی بروز می کند.

علائم خال

ابتدا به شکل یک لکه نامنظم ایجاد می شود به رنگ قهوه ای روشن و زمان بلوغ ضخیم تر، تیره تر و بزرگتر می شود.

در مردان 5 برابر زنان ایجاد می شود.

معمولاً یک خال وجود دارد اما امکان ایجاد خال های بیشتر نیز وجود دارد.

بیشتر در قسمت بالا تنه ایجاد می شود و معمولاً روی یک شانه، اما ممکن است در هر نقطه دیگر از بدن نیز بروز کند مانند: دست، پا و صورت

تشخیص خال مادرزادی

معمولاً با معاینه فیزیکی توسط پزشک قابل تشخیص است اما در موارد با تشخیص پزشک و برای اطمینان بیشتر بیوپسی یا نمونه برداری انجام می شود.

عوارض احتمالی خال مادرزادی

معمولاً عوارض خاصی ایجاد نمی کند و بی خطر است اما ممکن است در برخی موارد باعث ناهنجاری در بافت های زیرین ناشی از سلول جنینی، اکتودرم وجود داشته باشد و به عنوان سندرم نایوس اپیدرمی شناخته می شود که شامل موارد زیر می باشد:

رشد نکردن ساختارهای زیرین ماهیچه ای سینه، سینه، اندام، چربی، ستون فقرات و دیواره قفسه سینه

هامارتوم عضله صاف : رشد بیش از اندازه بافت ماهیچه صاف مثل خال مادرزادی عمیق

رشد بیش از اندازه بافتی، مثل اندام، انگشتان پا یا دست، غده فوق کلیوی و کیسه بیضه

درمان خال مادرزادی

هر قدر که گستردگی خال بیشتر باشد درمان آن نیز سخت تر می شود به همین علت روش صد در صد برای درمان آن وجود ندارد. از روش های جراحی نیز به دلیل وسعت و پراکندگی زیاد نمی توان استفاده کرد. روش های درمانی عبارتند از:

کرم های موضعی: این روش نمی تواند خیلی تاثیر گذار باشد زیرا سلول های رنگ دانه و فولیکول مو در اعماق پوست قرار دارد و کرم نمی تواند به آن نفوذ کند.

لیزر کردن: یکی از بهترین و موثرترین گزینه ها برای از بین بردن خال از طریق لیزر کردن آن است، با لیزر می توان تیرگی یا علائم را تا حد قابل توجه ای کاهش داد. لیزر کیوسوئیچ بهترین نوع لیزر برای کم رنگ تر کردن خال است.

اگر دچار خال مادرزادی هستید بدانید که این خال برای شما هیچ گونه خطری ایجاد نمی کند و تنها از لحاظ زیبایی ظاهری ممکن است برای شما ناخوشایند باشد. برای از بین بردن آن بهتر است به متخصص پوست در مراکز معتبر مراجعه کنید تا بهترین روش درمانی برای شما انجام شود و نتیجه حاصل از آن برای شما رضایت بخش باشد.

کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.