آکانتوز نیگریکانس یا تیرگی پوست نوعی اختلال رنگدانه ای است که نسبتاً شایع می باشد. یکی از بارزترین و مهم ترین علائم آن بافت ضخیم مخملی و لک های تیره است، همچنین ممکن است این نواحی همراه با خارش و بوی بد باشد.

دلایل ایجاد تیرگی پوست چیست؟

این نوع لک های پوستی هنگامی ایجاد می شود که سلول های اپیدرم پوست تکثیر سریع را آغاز می کند و این رشد غیر طبیعی در سلول های پوست اغلب به وسیله ی سطوح بالای انسولین در خون ایجاد می گردد و تنها در موارد نادر افزایش سلول پوستی امکان دارد از عوارض مصرف دارو یا بیماری سرطان باشد.

تیرگی پوست

آیا  ( آکانتوز نیگریکانس) خطرناک است؟

رنگ تیره بیماری به خودی خود خطرناک نیست اما از نظر زیبایی ظاهری برای افراد ای مشکل ایجاد می کند و برای آن ها آزاردهنده می باشد.

تیرگی پوست در چه نواحی بیشتر ایجاد می شود؟

کشاله ران، زیر بغل، زانو، آرنج ها، گردن، لب، کف پا، کف دست، بند انگشت

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به آکانتوز نیگریکانس ( تیرگی پوست) می باشند؟
این مشکل هم در زنان و هم در مردان شایع است اما در افراد زیر ممکن است بیشتر دیده شود:

اختلالات و مشکلات هورمونی: افرادی که مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک دارند، افراد مبتلا به تیروئید کم کار و دیگر مشکلات هورمونی

انسولین : افرادی که دیابت یا شرایط پیش دیابتی دارند ( سطح انسولین بالایی دارند).

اضافه وزن: افرادی که اضافه وزن زیاد دارند بیشتر به این مشکل دچار می شوند، طبق تحقیقات انجام شده نیمی از بزرگسالانی که بیشتر از 200% وزن نرمال و ایده آل بدن خود وزن دارند به این مشکل دچار می شوند.

ژنتیک: ژنتیک نیز در بروز این مشکل تاثیر گذار است و در بعضی از خانواده ها بیشتر شایع است.

نژاد: در برخی نژاد ها شایع تراست به عنوان مثال: به ترتیب در بومی های آمریکا، آفریقایی ها، آمریکایی ها، اسپانیایی ها و قفقازی ها بیشتر دیده می شود.
مصرف دارو: برخی داروها مانند مصرف دوز بالای نیاسین، کورتیکواستروئید ها و قرص های ضد بارداری ممکن است موجب بروز این مشکل شود.

سرطان: بیماری سرطان در مواردی بسیار نادر موجب تیرگی پوست می شود. اگر یک تومور سرطانی در کبد، معده یا سایر اندام های داخلی رشد کند به آن آکانتوزنیگر یکانس بد خیم گفته می شود. که اغلب کف پا و دست و همچنین اطراف لب ها را درگیر خواهد کرد.

تشخیص تیرگی پوست (آکانتوز نیگریکانس)

معمولاً پزشک با معاینه می تواند آن را تشخیص دهد اما گاهی برای بررسی دیابت یا مشکلات هورمونی از فرد آزمایش گرفته می شود و در برخی موارد که به ندرت پیش می آید ممکن است پزشک بیوپسی یا نمونه برداری انجام دهد. اگر از مکمل های غذایی یا ورزشی استفاده می کنید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

درمان های تیرگی پوست ( آکانتوز نیگریکانس)

استفاده از مرطوب کننده به ویژه بعد از اصلاح و شیو

بهتر است برای اصلاح از فوم مخصوص استفاده شود و بعد از اتمام کار نیز از لوسیون مرطوب کننده فاقد اسانس و عطر استفاده شود تا موجب تحریک پوست نشود.

لیزر درمانی

درمان های موضعی: کرم های رتینوئید، کرم هیدروکینون، لایه بردارهای شیمایی (حاوی تری کلرواستیک اسید)، کلسیپوترین ( کرم مبتنی بر ویتامین D)، صابون های آنتی باکتریال، آنتی بیوتیک های موضعی.

درمان های خانگی تیرگی پوست ( آکانتوز نیگر یکانس)

آب لیمو ترش، گیاه خار مریم، کورکومین (رنگدانه زردچوبه)، شیره حلزون دریایی

درمان های خانگی پایه علمی ندارد و بهتر است قبل از استفاده روی پوست تست شود، زیرا گاهی باعث بروز عوارض می شود.

بهترین درمان برای حل این مشکل تغییر در سبک زندگی می باشد، یعنی شما می توانید با کاهش وزن و داشتن یک رژیم غذایی سالم نه تنها یک پوست زیبا داشته باشید بلکه از یک جسم و روح سلامت نیز برخوردار شوید. تیرگی پوست گاهی موجب ضخیم شدن آن نیز می شود. همچنین ممکن است علائم یک بیماری جدی و خطرناک باشد برای همین بهتر است در صورت بروز علائم حتما به پزشک متخصص مراجعه شود تا دلایل آن مشخص شود.

کلینیک زیبایی آوان با دراختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.