آنژیوادم نوعی تورم است که در عمق لایه های درم ( لایه ی میانی پوست)  یعنی زیر درم ومخاطی ایجاد می شود که در اثر بیشتر شدن نفوذ پذیری عروق ایجاد می شود.

آنژیوادم چیست ؟

این مشکل ممکن است در بافت زیرجلدی پوست و مخاط، لایه های زیر مخاطی مجاری گوارشی و تنفسی اتفاق می افتد. هنگامی که  کهیر ایجاد می شود نیز مشکلاتی مشابه پیش می آید  با این تفاوت که این بیماری نسبت به کهیر واکنش و تورم ایجاد شده جدی تر دارد، اما اغلب با هم اتفاق می افتد (یعنی همراه با کهیر ایجاد می شود). این بیماری معمولاً بر اساس بروز علامت های خارش دسته بندی می شود یعنی بر پایه ی مکانیسم زمینه ای به وابسته های هیستامین که دارای خارش است  و انواع وابسته به برادی کینین که همراه با خارش نیست دسته بندی می شود.

آنژیوادم

علائم آنژیوادم

به علت درگیری مجاری گوارشی و تنفسی بلع سخت می شود.

تنگی نفس

حملات تهوع و استفراغ  و گاهی اسهال

دردهای کولیکی شکم

در نوع ارثی درگیری گوارشی شایع تر است.

احساس سوزش و درد در ناحیه متورم.

احساس گرما، درد و سوزش

ایجاد خارش

انواع آنژیوادم  

آنژیوادم ارثی

به شکل ژنتیکی می باشد و اغلب زیر 5 سالگی بروز می کند به این شکل که در مدت زمان چند ساعت به وجود می آید و با گذشت چند روز از بین می رود، ارتباطی با حساسیت غذایی ندارد، کهیر و خارش ندارد همچنین داروهای کورتون و آنتی هیستامین تاثیر روی  آن ندارد. حملات گوارشی مانند درد شکم  شدید دارد و موجب خفگی و اختلال تنفسی می شود.

آنژیوادم حاد

واکنش شدید آلرژیک است که موجب رها شدن مقدار زیادی هیستامین  و دیگر میانجی ها از ماست سل می شود. این نوع بیماری ممکن است با برخی نشانه های آنافیلاکسی سیستمیک مثل زجر تنفسی و هیپوتانسیون اتفاق بیافتد. این بیماری ممکن است بعد از گذشت یک هفته از مصرف سرم هترولوگ یا برخی دیگر از داروها به وجود بیاید همچنین داروهای مهار کننده فشار خون نیز می تواند موجب بروز این نوع از بیماری شود.

آنژیوادم مزمن

این نوع ممکن است بیش از 6 هفته به طول بیانجامد و علت آن تا کنون مشخص نشده است. اما مصرف برخی داروها یا ماده شیمیایی می تواند باعث بروز آن شود. این نوع مزمن و عود کننده و بدون کهیر می باشد.

عواملی که می تواند در ایجاد آنژیوادم موثر باشد

مواد غذایی: شیر، بادام زمینی، آجیل، ماهی، صدف و تخم مرغ

برخی از داروها: آسپرین، ناپروکسن، ایبوپروفن، پنی سیلین و داروهای درمان فشار خون

ژنتیک: در مواردی نادر می تواند این بیماری موروثی باشد. در این نوع  با میزان پائین بعضی از پروتئین ها خون مرتبط است که در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارند. 

عوامل محیطی: مواردی مانند: نور آفتاب، سرما، گرما، ورزش، استرس و آب موثر است.

عوامل شایع آلرژی زا: پر، پرز و موی حیوانات، گرده گیاهان و نیش حشرات

شرایط پزشکی نهفته: بعضی اوقات در پاسخ به انتقال خون، نقص در سیستم ایمنی مانند: لوپوس، مشکلات تیروئیدی، عفونت های ویروسی و باکتریایی مانند: هپاتیت، سرطان هایی مانند: سرطان لنف و ویروس اپستین بار

تشخیص آنژیوادم

معمولاً با معاینه اولیه برای پزشک قابل تشخیص می باشد اما روش ارزیابی بالینی نیز یکی از روش های تشخیصی می باشد. از بیمارانی که با علائمی چون تورم البته بدون کهیر مراجعه میکنند در مورد استفاده از مهار کننده ها پرسیده می شود، در موارد مزمن ارزیابی کامل رژیم غذایی و دارویی الزامی می باشد، اگر در اعضای خانواده کسی مبتلا نشده باشد باید سطح مهار کننده C1 را مورد بررسی قرار داد و همچنین سطح C4، اندازه گیری میزان مدفوع و پورفیرین خون

درمان آنژیوادم

درمان دارویی

داروهای ضد التهاب: برای نوع حاد داروهای خوراکی مانند پردنیزول و کورتیکواستروئید که موجب کاهش خارش، سرخی و تورم می شود.

داروهای ضد خارش: آنتی هیستامین ها موجب کاهش تورم و خارش می شود.

داروهای کاهش دهنده تورم و درد: در نوع مزمن داروهای ضد التهابی که فاقد استروئید است به نام آنتاگونیست لکوترین تجویز می شود.

داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی: در صورتی که داروهای کورتیکواستروئید و آنتی هیستامین موثر نباشد پزشک این نوع را برای آرام کردن سیستم ایمنی تجویز می کند.

کنترل کننده پروتئین خون: در نوع ارثی داروهایی هستند که می توانند میزان بعضی از پروتئین های موجود در خون را تنظیم کنند و علائم بیماری را کاهش دهند. 

درمان های خانگی

کمپرس مرطوب و سرد

بستن نواحی که درگیر شده اند با بانداژ و پانسمان مرطوب وخنک

حمام آب سرد

لباس های راحت و گشاد

کلینیک زیبایی آوان با دراختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از متریال مصرفی با کیفیت و دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان مجرب و متخصص مجموعه، آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید. برای مشاهده مقالات تقویت مو و درمان ریزش مو به سایت هیر آوان مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.