کورک

نوعی برآمدگی دردناک و چرکی است  که به علت آلوده شدن  فولیکول مو توسط باکتری اتفاق می افتد. کورک در ابتدا به شکل برآمدگی دردناک و و قرمز ظاهر می شود و بعد با حمله گلبول های سفید  پر از چرک می شود. این عارضه با نام آبسه پوستی نیز شناخته می شود.

کورک

 

کورک چیست ؟

توده درناک و قرمز که در جای فولیکول موی عفونی تشکیل می شود. معمولاً در نواحی از پوست که محل تجمع عرق و مو است به وجود می آید مانند: صورت، ران ها و گردن. کورک به مرور بزرگتر و چرکی تر می شود تا در نهایت ترکیده و چرک داخل آن تخلیه می شود. این پروسه ممکن است از 2 شبانه روز تا چند هفته به طول بیانجامد. اندازه آن ها ممکن است به اندازه یک نخود باشد ولی می تواند به اندازه یک توپ تنیس رشد کند.

علائم کورک

نوک سفید رنگ یا زرد.

 

تورم و درد.

 

قرمزی.

 

چرکی بودن و داشتن ترشحات از دمل بسته.

دلایل ایجاد کورک

اغلب به دلیل باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می شود که ممکن است در خیلی از افراد روی پوست و درون بینی وجود داشته باشد و موقعی که یک خراش روی پوست به وجود می آید باکتری به داخل فولیکول مو نفوذ پیدا می کند  و موجب این عارضه می شود.

بیشتر در کجا ایجاد می شود ؟

ممکن است در هر نقطه از بدن ظاهر شود اما در صورت، گردن، شانه ها، کمر، زیر بغل و باسن شایع تر است، یعنی در مناطقی که موی بیشتری دارد و رطوبت و تعریق و اصطکاک در آن جا بیشتر است. به عنوان مثال داخل ران ها جای مناسبی برای تشکیل آن است. این دمل ها در نزدیکی گوش و بینی نیز می توانند ایجاد شوند. هر چقدر چرک بیشتر باشد فرد مبتلا درد بیشتری را تجربه می کند و با تخلیه آن درد تسکین می یابد.

آیا کورک واگیر دار است ؟

خیر واگیر دار نیست اما جرم ها و باکتری که عامل به وجود آوردن این عارضه می باشند با تماسی مستقیم پوست قابل انقال می باشد  که تا موقعی که با زخم وارد پوست نشود بی خطر است. برای پیشگیری از انتقال باکتری بهتر است فرد مبتلا وسایل شخصی از قبیل ملحفه، حوله و لباس خود را از دیگران جدا کند همچنین از لمس دمل بدون دستکش خودداری کنید و دست های خود را مرتباً با آب و صابون بشوئید.

 

انواع کورک

جوش کورک

هنگامی که فولیکول مو با سلول های مرده و چربی مسدود می شود. باکتری ها در آن تکثیر و یک دمل تشکیل می شود که به جوش کیستی معروف است. کورک نسبت به اکنه های معمولی سفت تر است و درد بیشتری دارد. این نوع اغلب در سنین نوجوانی و در شانه و صورت شایع است.

کفگیرک

وقتی چند دمل با فاصله کم به وجود می آید و به هم متصل است کفگیرک تشکیل می شود. هر جایی از بدن ممکن است تشکیل شود اما بیشتر در گردن و کمر ایجاد می شود. این عارضه در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد و به دلیل اینکه در عمق بیشتری از پوست قرار دارد زمان زیادتری برای بهبودی نیاز دارد.

آبسه پیلونیدال

وقتی یک آبسه در قسمت بالای چین باسن تشکیل می شود می تواند آبسه پیلونیدال باشد. دلایل به وجود آمدن آن می تواند نشستن های طولانی مدت، تحریک پوست و موی زیر پوستی باشد. برخی افراد با گودی پیلونیدال متولد می شوند که ممکن است عفونت از آنجا آغاز شود.

کورک کشاله ران و زیر بغل

این نوع عفونت در فولیکول مو و غدد عرق تشکیل می شود که مسدود شده است و معمولاً در زیر بغل و کشاله ران ایجاد می شود. موارد خفیف این نوع با مراقبت های خانگی از بین می رود اما در موارد شدید باید از درمان های دارویی استفاده شود.

گل مژه

گل مژه نیز نوعی دمل است که روی لبه پلک ایجاد می شود. این دمل به علت عفونت غده های چربی نزدیک چشم تشکیل میشود  و آن ناحیه را متورم، قرمز و دردناک می کند.

درمان کورک

در اکثر مواقع با درمان های خانگی و طی چند روز سر باز کرده و از بین می رود، برای باز شدن و تخلیه آن می توانید از کمپرس گم کمک بگیرید. مرتباً پانسمان را تعویض کنید و هرگز دمل را فشار ندهید زیرا ممکن است عفونت بخش شود.

 کورک

چه موقعی باید به پزشک مراجعه کنیم ؟

 

اگر بعد از یک هفته دمل همچنان باقی ماند و از بین نرفت و علائمی چون :

 

دمل بسیار بزرگ و دردناک.

 

برگشت دمل بعد از بهبودی.

 

ایجاد دمل روی ستون فقرات.

باید به پزشک مراجعه شود. در صورت اینکه دمل به خودی خود تخلیه نشود پزشک آن را تخلیه کرده و برای فرد داروهای استروئید و آنتی بیوتیک تجویز می کند.

اکثر کورک ها با درمان های خانگی قابل درمان می باشند اما اگر کورک نزدیک به چشم و مغز باشد باید زیر نظر پزشک درمان شود. در برخی موارد بسیار نادر نیز ممکن است باکتری وارد خون شده و سلامت اندام های داخلی را به خطر بیاندازد.

 

کلینیک زیبایی آوان با دراختیار داشتن دستگاه های روز دنیا و استفاده از بهترین مواد مصرفی دارای تاییدیه زیر نظر پزشکان و متخصصان مجرب خود آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. لطفاً برای مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.