عفونت قارچی:بیماری تینه آورسیکالر که به کچلی تغییر دهنده معروف است. خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند و اما به دلیل تغییر رنگ پوست  برای فرد مبتلا آزاردهنده می باشد. روی پوست تمام افراد مخمر وجود دارد و اگر این مخمرها دچار تکثیر بی رویه شوند فرد مبتلا می گردد.

عفونت قارچی

 

بیماری تینه آورسیکالر  یا عفونت قارچی چیست؟

یکی از شایع ترین بیماری ها در مناطق استوایی و نیمه استوایی این بیماری می باشد. این بیماری نوعی بیماری قارچی است که با اصطلاح عفونت قارچی شناخته می شود. مردم کشورهای استوایی هر ساله با عود بیماری مواجه هستند.

علائم بیماری 

این بیماری معمولاً گردن، تنه و بازوها را درگیر می کند و در سایر مناطق بدن کمتر ایجاد می شود. این لکه ها به رنگ  نقره ای، صورتی و کم رنگ تر از دیگر نواحی بدن می باشد.در پوست های تیره نواحی کم رنگ بیشتر دیده می شود، با خارش خفیف همراه است و بعضی اوقات لکه ها پوسته پوسته شده و قهوه ای رنگ می شوند و بعد از مدتی به حالت سفید درمی آیند. این بیماری در مناطق مرطوب و گرم بیشتر دیده دیده می شود و اغلب در فصول گرم سال عود می کند.

تشخیص افتراقی  

بلوآسما، پینتا، سیفلی ثادویه، درماتیت سرورئیک، ویتیلیگو، اریتراسما و پیتر یای روه آ

چه افرادی مستعد ابتلا به عفونت قارچی می باشند؟

همان گونه که گفته شد مخمر دلیل اصلی ایجاد بیماری است. دلیل تکثیر بی رویه مخمر روی پوست تا کنون ثابت نشده است اما برخی عوامل باعث بالا رفتن خطر ابتلا می گردد، مانند:

جوانان و نوجوان به علت چربی پوست بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

بزرگسالان و کودکان به ندرت ممکن است دچار این بیمار شوند مگر در ساکنین مناطق استوایی

افرادی که در مناطق نیمه استوایی زندگی می کنند نیز معمولاً دچار این بیماری می شوند که با گذراندن فصل گرما و رسیدن به فصل خشک و سرما بهود می یابد.

علت بیماری تینه آورسیکالر (عفونت قارچی )

عامل این بیماری قارچی از جنس ملاسزیا می باشد که روی پوست نرمال و طبیعی نیز وجود دارد. این قارچ در نواحی مانند سر، سینه و صورت بدون ایجاد هیچ گونه علائمی وجود دارد. هنگامی که از نمای  میکروسکوپی از پوسته های نواحی مبتلا میسیلوم قارچی مشاهده می کنیم  به شکل رشته رشته دیده می شود.

تشخیص بیماری عفونت قارچی

معمولاً با مراجعه به پزشک متخصص و معاینه توسط او تشخیص داده می شود اما اگر پزشک مطمئن نباشد و اطمینان کافی برای تشخیص بیماری نداشته باشد از آزمایش های زیر برای تشخیص استفاده می کند:

نمونه برداری و خراشیدن مقداری از پوست و آزمایش آن زیر میکروسکوپ.

معاینه به وسیله لامپ وود که با قرار دادن آن در فاصله چهار تا پنج اینچی پوست آسیب دیده تشخیص داده می شود. در صورت ابتلا رنگ آن سبز می شود.

درمان عفونت قارچی پوستی یا تینه آورسیکالر

برای درمان این بیماری داروهای خوراکی و موضعی تجویز می شود که عبارتند از:

سلنیوم سولفاید، شامپو روغن درخت چای، ژل تربینافین، محلول یا کرم سیکلوپیروکس، محلول سدیم تیوسولفات، پروپلین گلیکول، ترکیبات آزول ( مایکونازول – اکونازول – کلوترمازول – کتوکونازول).

بازگشت بیماری عفونت قارچی

انواع بیماری قهوه ای و صورتی به درمان ها پاسخ داده و کاملاً بهبود می یابد اما دانه های پوستی در بیشتر مواقع به علت تکثیر قارچ ملاسزیا مجدداً عود می کند و باید دوباره درمان های ضد قارچی اعمال شود.

توصیه های برای مدیریت بیماری عفونت قارچی (تینه آورسیکالر)

هنگامی که بیماری هنوز شدت نگرفته است و درمراحل خفیف است فرد می تواند با استفاده از فرآورده های ضد قارچی خود را درمان کند. داروهایی مانند:

کرم یا پماد ضد قارچ که حاوی تربینافین، کلوتیمازول و میکونازول می باشد.

شامپو حاوی سلفید سلنیوم.

خشک نگه داشتن پوست.

یک لایه نازک ازپماد ضد قارچ را دو مرتبه در روز به مدت حداقل 15 روز روی پوست بمالید.

بعد از زدن شامپو 15 دقیقه صبر کنید سپس آبکشی کنید.

پوشیدن لباس های گشاد و نخی.

عدم استفاده از محصولات پوستی چرب.

زدن ضد آفتاب مناسب هنگام خروج از منزل.

اجتناب از گرفتن حمام آفتاب و رفتن به سولاریوم.

اگر دچار عفونت قارچی شدید و بعد از توصیه ها و درمان های خانگی بیماری از بین نرفت وحتی شدید تر شد حتماً به پزشک متخصص مراجعه فرمائید.

کلینیک زیبایی آوان با استفاده از دستگاه های روز دنیا و متریال مصرفی با کیفیت زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب مجموعه آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. لطفاً جهت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

لطفا بر روی لینک سایت تخصصی مو هیر آوان کیلیک فرمایید

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.