بیماری لوپوس:اریتماتوز سیستمیک SLE  یا لوپوس نوعی بیماری خود ایمنی مزمن است که ارگان های زیادی از بدن را درگیر می کند  مانند : سیستم عصبی، کلیه ها، خون، مفاصل و به خصوص پوست ، خود ایمنی اختلالی است که سیستم دفاعی بدن بر علیه بدن فعالیت می کنند و به آن حمله می کنند.

 

 

علت بیماری لوپوس

 

لوپوس یک بیماری خودایمنی است و قابل سرایت نمی باشد، در این بیماری سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول های بدن را یک خطر خارجی  تلقی کرده و به آن حمله می کند و در ارگان هایی  که حمله رخ داده است التهاب ایجاد می شود و این التهاب در این بیماری طولانی مدت باقی می ماند و موجب آسیب به بافت ها می شود. علت های متعددی برای بروز این بیماری وجود دارد ؛

 

عوامل ارثی و ژنتیکی: دلیل این بیماری وجود ژن خاصی نمی باشد اما در اغلب اوقات  فرد در بین اعضای خانواده خود یک فرد مبتلا به بیماری های خود ایمنی را دارد.

 

 نور خورشید: در افراد مستعد بیماری نور خورشید می تواند باعث تحریک آن شود.

 

عفونت ها: برخی از عفونت ها و مصرف داروهایی مثل داروهای فشارخون، صرع و آنتی بیوتیک ها می تواند موجب تحریک بیماری شود.

 

عوامل محیطی: مانند استرس، اشعه، ویروس ها

 

چه کسانی مستعد ابتلا به بیماری لوپوس می باشند؟

 

همه ی افراد در سنین مختلف از نوزاد گرفته تا بزرگسال ممکن است به این بیماری دچار گردند. اما طبق آمار نسبت ابتلا زنان در سن باروری نسبت به مردان بیشتر است و همین طور در برخی نژاد ها مانند آفریقایی، آمریکایی و آسیایی شایع تر است.

 

ارتباط بیماری لوپوس و بارداری

 

  • زنانی که دچار این بیماری هستند بیشتر از سایر زنان در معرض عوارض بارداری می باشند.

 

  • شدت گرفتن علائم که معمولاً در سه ماه اول بارداری اتفاق می افتد و بیمار باید حتماً تحت نظر پزشک باشند.

 

  • در خانم های باردار مبتلا به لوپوس مسمومیت بارداری بسیار شایع است تقریباً از هر ده نفر یکی ، این مشکل در زنان  باردار با سابقه مشکلات کلیوی بیشتر دیده می شود و همچنین تورم دست و پا، درد معده و تاری دید از دیگر عوارض بیماری در بارداری می باشد.

 

 آیا نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به لوپوس از سلامت کامل برخوردارند؟

 

خانم های مبتلا می توانند بارداری ایمنی داشته باشند ولی با این حال بارداری افراد مبتلا به لوپوس یک بارداری پرخطر تلقی می شود و علاوه بر آن دچار مشکلات و دشواری های بسیاری در زمان بارداری می گردند. در اکثر موارد می توان گفت نوزاد سالم و بدون مشکل متولد می شود اما به ندرت شاهد تولد نوزادان مبتلا از مادران با  بیماری لوپوس هستیم که ممکن است  بعداز تولد  و در آینده دچار مشکلات متعددی شوند ، البته در اغلب اوقات نوزادان بیمار بعد از سن 3 تا 6 ماهگی از بهبود می یابند و دیگر بیماری عود نمی کند.

 

 

شیردهی مادران مبتلا به لوپوس

 

به دلیل اینکه مصرف بعضی از داروها ممکن است از طریق شیر به نوزاد منتقل شود، بهتر است در این خصوص حتماً با پزشک معالج خود مشورت نمایند.

 

 

تشخیص لوپوس

 

تشخیص بیماری لوپوس به دلیل متغییر بودن آن در افراد مختلف بسیار دشوار است. هیچ گونه تستی واحدی برای این بیماری وجود ندارد و تنها آزمایش خون و آزمایش ادرار می تواند در تشخیص نهایی کمک کننده باشد. تست هایی که برای تشخیص وجود دارد عبارتند از:

 

آزمایش خون و آزمایش ادرار

 

بررسی کلیه و کبد: به دلیل اینکه بیماری لوپوس کلیه ها و کبد را درگیر می کند سلامت این دو ارگان بسیار مهم است معمولاً از طریق آزمایش ادرار سطح گلبول های قرمز یا پروتئین نشان دهنده میزان درگیری کلیه ها می باشد.

 

شمردن گلبول های خون : در این تست تعداد هموگلوبین ، پروتئین خون، گلبول های سفید و قرمز و پلاکت ها را بررسی می کنند و اگر تعداد پلاکت ها و گلبول های سفید پائین باشد یکی از نشانه های بیماری لوپوس می باشد.

 

 

بررسی میزان رسوب در گلبول های قرمز: در این آزمایش اندازه رسوب گلبول های قرمز را در یک ساعت اندازه گیری می کنند و اگر میزان رسوب گذاری بیشتر از حد معمول باشد احتمال بیماری سیستمیک وجود دارد.

 

تصویر برداری

 

برای بررسی آسیب های قلب و ریه تصویر برداری انجام می شود

 

اکوکاردیوگرافی: به وسیله امواج صوتی انجام می شود و هرگونه مشکل در دریچه قلب و ضربان قلب بررسی می گردد.

 

استفاده از اشعه X از قفسه سینه : بررسی هرگونه تجمع مایع و التهاب در ریه ها بررسی می گردد.

 

 

بیوپسی

 

به دلیل اینکه باید میزان آسیب رسیدن به کلیه ها مشخص گردد از کلیه نمونه برداری شده و سپس آزمایش می کنند.

 

درمان بیماری لوپوس

 

درمان بیماری با توجه به شدت علائم در هر بیمار متفاوت می باشد و بعد از انجام معاینات و آزمایشات تعیین می گردد. داروهایی که معمولاً برای بیماری لوپوس تجویز می شود شامل:

 

کنترل کننده سیستم ایمنی

 

در موارد شدید بیماری داروهایی مانند: میکوفنولات، آزاتیوپرین و متوترکسات برای کنترل و مهار سیستم ایمنی بدن استفاده می شود که البته احتمال بروز عوارضی چون  ناباروری ،افزایش ابتلا به سرطان و آسیب به کبد را ممکن است به همراه داشته باشد.

 

داروی ضد مالاریا

 

هیدروکسی کلروکین که از داروهای درمان مالاریا می باشد می تواند روی سیستم ایمنی تاثیر گذار باشد و علائم بیماری لوپوس را کاهش دهد. از عوارض این دارو ناراحتی های معده می باشد و در برخی موارد نادر ممکن است آسیب های چشمی را به همراه داشته باشد بنابراین بهتر است در حین مصرف دارو بیمار تحت نظر چشم پزشک قرار بگیرد.

 

داروهای غیر استروئیدی و ضد التهاب

 

برای کاهش درد، التهاب و تب می توان از داروهایی مانند ایپوپروفن و ناپروکسن کمک گرفت. از عوارض احتمالی این داروه می توان به بالا رفتن ضربان قلب، خونریزی معده و مشکلات کلیوی اشاره کرد.

 

 

بیولوژیک ها

 

نوعی داروی تزریقی داخل وریدی می باشد برای کاهش علائم بیماری لوپوس که عوارضی چون اسهال، عفونت و تهوع را می تواند به همراه داشته باشد و همچنین در برخی افراد باعث افسردگی می گردد.

 

 

بیماری لوپوس بیماری کشنده ای نمی باشد اما آسیب هایی که به ارگان های مختلف وارد می کند ممکن است مشکلات جدی را برای سلامتی فرد به وجود بیاورد. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند بهتر است علاوه بر درمان های پزشکی تغییر در سبک زندگی خود ایجاد کنند  مانند: انجام فعالیت های ورزشی، ترک دخانیات، رژیم غذایی سالم و استفاده از ویتامین ها و مکمل ها با مشورت پزشک و همین طور انجام چکاپ منظم در ادامه روند درمانی خود باعث می شود تا دوران بیماری را آسان تری را بگذرانید. کلینیک زیبایی آوان با در اختیار داشتن بهترین دستگاه های روز دنیا  زیر نظر پزشکان متخصص و مجرب خود آماده ارائه خدمات زیبایی و درمانی به شما عزیزان می باشد. لطفاً برای مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.